Cazare in Sighisoara - Istoric Hotel, Pensiunea GIA, Sighisoara, Pensiune Sighisoara

Sighisoara, Str. Libertatii 41
Romania, jud Mures
+40 722 490 003
office@hotelgia.ro
Despre noi Servicii Camere Tarife Galerie foto Contact Sighisoara Rezervari Tur virtual
Meniu
Excursii si tabere
Clienti
Aprecieri clienti
Festivalul de arta medievala
Istoricul Pensiunii Gia
Oferte Speciale
Newsletter
Evenimente
•Sighisoara Blues Festival
Festivalului International de Blues de la Sighisoara se va desfasura intre 25-27 februarie, 2010. In  cele  3 zile ale festivalului, recitalurile  vor  incepe de la orele 19.30 si  cuprind 2 concerte pe seara a cate 80 de minute. Vor fi prezente  nume de varf ale blues-ului din Europa si din America.
•Zilele Orasului Sighisoara
Organizat de Primarie, evenimentul are program diversificat si cuprinde: conferinte(despre istoria, respectiv patrimoniul istoric si cultural al orasului medieval), expozitii de fotografii si picturi cu teme legate de Sighisoara,intreceri sportive si program folcloric.
•Noaptea Muzeelor - Muzeul de Istorie
Poate cuprinde vizita gratuita la Muzeul din Turnul cu ceas, procesiuni ale copiilor(ce desfasoara program de cintece si poezii in cetate si sunt imbracati in spiridusi),papusi gigant(de 3 m.),expozitii, concert al fanfarei din oras, piese de teatru etc.
•Festivalul FolkART
Se desfasoara  pe platoul Vila Franka( un loc frumos de unde se vede intreaga Sighisoara) si, pe linga recitalurile unor nume consacrate, are loc un concurs de interpretare la care sunt invitati sa se inscrie tineri talentati, dornici de afirmare.
•Festivalul Sighisoara Medievala
•Festivalul de Muzica Academica
Cuprinde cursuri, prelegeri si concerte  tinute  atit   de muzicieni de mare prestigiu intenational cit si de tineri foarte talentati si valorosi. Dealtfel, Sighisoara  are o traditie in desfasurarea de concerte, cu mai bine de un secol in urma, in a doua jumatate a secolului al XIX-lea, in orasul medieval  au concertat Johannes Brahms si marele violonist austriac Joseph Joachim.Toti cei care iubesc muzica buna se pot bucara de armonia muzicii clasice.
•Festivalul ProEtnica
Centrul Educational Interetnic pentru Tineret. Timp de citeva zile (de obicei 10), in luna august, Pro Etnica ofera sighisoarenilor si turistilor in program variat in care, cele aproximativ 20 de comunitati participante(germani, maghiari, italieni, rusi, lipoveni, croati, evrei, slovaci, cehi, ucraineni, polonezi si altii) ofera un program variat constind in: dansuri, muzica, teatru de papusi, mese rotunde si prelegeri, expozitii, standuri de prezentare si vinzare a unor obiecte facute de mesteri populari, filme documentare, sesiuni de informare si chiar un bal interetnic. Totodata, in fiecare seara a Festivalului au loc concerte ale unor trupe si artisti renumiti (in 2008 au fost Hara, Desperado, A.G. Weinberger).
•Festivalul Fanfarelor
Atat turistii care viziteaza Sighisoara cit si localnicii vor putea urmari mini recitaluri sustinute de fanfare din Romania  si din alte tari, vor putea vedea defilarea prin centrul orasului si patricipa la concertele desfasurate in Piata Cetatii.
•Festivalul Sighisoara Muzicala
Cuprinde concerte sustinute atit de sighisoareni cit si de nume consacrate.
       Pensiunea Gia - Istorie si Prezent

       Sighisoara ni se infatiseaza si astazi ca un veritabil oras - muzeu oferind vizitatorului modern sansa rara de a realiza o intoarcere in timp, in atmosfera medievala de acum citeva sute de ani.
       Cladirea in care se afla ?PENSIUNEA  GIA ? are si ea istoria ei. Este construita la sfirsitul secolului al 19-lea (1892), de catre firma Hugel-din Sighisoara- foarte renumita in vremea aceea. Sunt 6 cladiri- incepind de la Gara -asemanatoare:toate cu aceeasi arhitectura a fatadei(deasupra ferestrelor sunt sculptate fizionomii de fata, zidurile incaperilor de la parter sunt groase de aproximativ 40-50 centimetrii, la consolidarea constructiilor s-au folosit traverse de cale ferata, incaperile de la strada sunt cam de aceeasi marime).Cladirea in care se afla PENSIUNEA GIA   nu a fost niciodata nationalizata si a avut mai multi proprietari .
     In pensiune, decoratiunile si dotarile interioare cauta sa imbine modernul cu istoricul si traditionalul romanesc.
       Intre obiectele de valoare istorica pe care le puteti intilni aici se numara:
1. Doua furci folosite la tors lina- ambele cu inscriptionarea datei: 1898,respectiv 1922. Prima are gravat numele persoanei careia i-a apartinut, de etnie germana.Ambele furci sunt pictate si sculptate in traditia locului, cu motive specifice zonei.

2. Un act de confirmare din localitatea Apold- linga Sighisoara-incheiat in 24 Martie, 1918, de confirmare religioasa a unui copil ? Martin Frank- nascut in 22 Martie, 1903.


3. In hornul cladirii, in anul 2002, (cind s-a construit mansarda unde se afla  citeva din camerele pensiunii) au fost gasite scrisori- din timpul celui de-al doilea razboi mondial-trimise de Laur Laurentiu ( de etnie germana) mamei lui.  In aceeasi mapa s-au gasit si acte oficiale- apartinind aceleiasi perioade.Pe scrisori sunt stampile ale SS-ului si timbre cu chipul lui Hitler si ale  Regelui  Mihai al Romaniei.

4. O masina de cusut- marca Gritzner- produsa, probabil, in jurul anului 1900.

5. In camere si pe hol se afla tablouri cu copii dupa picturi facute de Betty Schuller(1860-1904). Ea este considerata prima pictorita din Sighisoara. Tatal ei a fost Ludwig Schuller, profesor de desen, pictor si fotograf. Mama ei, Friederike, nascuta Martins si bunica ei din partea tatalui, originari din Danemarca, erau o familie talentata de pictori.Tatal a promovat talentul fiicei sale care a devenit o foarte cunoscuta  pictorita in acuarela , ea  prezentind   Sighisoara din diferite unghiuri si perspective care nu mai sunt cunoscute generatiei de astazi.A fost intemeietoarea asociatiei ?Sebastian Hann? in Sighisoara. A murit la varsta de 44 de ani.

6. Tablouri  cu copii ale unor vederi , fotografii,care  prezinta Sighisoara la  sfirsitul secolului al 19-lea / inceputul secolului 20 si din perioada celui de-al doilea razboi mondial

Totodata, tot pe holul si in bucataria pensiunii,  mai puteti vedea obiecte ale artei traditionale romanesti, confectionate de mesteri populari: o masca din zona Vrancei- caracteristica sarbatorilor de iarna din Moldova, ulcioare apartinind zonei Korund , cos din nuiele confectionat la Chendu ? in apropierea Sighisoarei- de mesteri maghiari ,marionete si papusi ?imbracate? in port popular romanesc, cusaturi ce reprezinta traditia zonei.
 Speram ca ne veti alege si vati intra in atmosfera incarcata de istorie  inca de la sosirea in Sighisoara.

 
 
Curs Valutar BNR
2024-07-22
EURO 4.9716 LEI
USD 4.5645LEI
Portalturism.com
Legaturi utile
Sighisoara Rent a Car
Pizza Sighisoara
Rent a Car Sighisoara
Jaluzele Sighisoara
Sighisoara Romania
Restaurant Pizzerie Venetia
Optica Iris Sighisoara
Romania Explorer
Floraria Ikebana Sighisoara
Sighisoara Turism
Farmacia Rubin Sighisoara
Restaurant Concordia
Despre noi Sighisoara Servicii Camere Tarife Galerie foto Contact Rezervari
Copyright ? 2009 GIA SRL. Toate drepturile rezervate. StaHo Design