Cazare in Sighisoara - Festival ProEtnica

Sighisoara, Str. Libertatii 41
Romania, jud Mures
+40 722 490 003
office@hotelgia.ro
Despre noi Servicii Camere Tarife Galerie foto Contact Sighisoara Rezervari Tur virtual
Meniu
Excursii si tabere
Clienti
Aprecieri clienti
Festivalul de arta medievala
Istoricul Pensiunii Gia
Oferte Speciale
Newsletter
Evenimente
•Sighisoara Blues Festival
Festivalului International de Blues de la Sighisoara se va desfasura intre 25-27 februarie, 2010. In  cele  3 zile ale festivalului, recitalurile  vor  incepe de la orele 19.30 si  cuprind 2 concerte pe seara a cate 80 de minute. Vor fi prezente  nume de varf ale blues-ului din Europa si din America.
•Zilele Orasului Sighisoara
Organizat de Primarie, evenimentul are program diversificat si cuprinde: conferinte(despre istoria, respectiv patrimoniul istoric si cultural al orasului medieval), expozitii de fotografii si picturi cu teme legate de Sighisoara,intreceri sportive si program folcloric.
•Noaptea Muzeelor - Muzeul de Istorie
Poate cuprinde vizita gratuita la Muzeul din Turnul cu ceas, procesiuni ale copiilor(ce desfasoara program de cintece si poezii in cetate si sunt imbracati in spiridusi),papusi gigant(de 3 m.),expozitii, concert al fanfarei din oras, piese de teatru etc.
•Festivalul FolkART
Se desfasoara  pe platoul Vila Franka( un loc frumos de unde se vede intreaga Sighisoara) si, pe linga recitalurile unor nume consacrate, are loc un concurs de interpretare la care sunt invitati sa se inscrie tineri talentati, dornici de afirmare.
•Festivalul Sighisoara Medievala
•Festivalul de Muzica Academica
Cuprinde cursuri, prelegeri si concerte  tinute  atit   de muzicieni de mare prestigiu intenational cit si de tineri foarte talentati si valorosi. Dealtfel, Sighisoara  are o traditie in desfasurarea de concerte, cu mai bine de un secol in urma, in a doua jumatate a secolului al XIX-lea, in orasul medieval  au concertat Johannes Brahms si marele violonist austriac Joseph Joachim.Toti cei care iubesc muzica buna se pot bucara de armonia muzicii clasice.
•Festivalul ProEtnica
Centrul Educational Interetnic pentru Tineret. Timp de citeva zile (de obicei 10), in luna august, Pro Etnica ofera sighisoarenilor si turistilor in program variat in care, cele aproximativ 20 de comunitati participante(germani, maghiari, italieni, rusi, lipoveni, croati, evrei, slovaci, cehi, ucraineni, polonezi si altii) ofera un program variat constind in: dansuri, muzica, teatru de papusi, mese rotunde si prelegeri, expozitii, standuri de prezentare si vinzare a unor obiecte facute de mesteri populari, filme documentare, sesiuni de informare si chiar un bal interetnic. Totodata, in fiecare seara a Festivalului au loc concerte ale unor trupe si artisti renumiti (in 2008 au fost Hara, Desperado, A.G. Weinberger).
•Festivalul Fanfarelor
Atat turistii care viziteaza Sighisoara cit si localnicii vor putea urmari mini recitaluri sustinute de fanfare din Romania  si din alte tari, vor putea vedea defilarea prin centrul orasului si patricipa la concertele desfasurate in Piata Cetatii.
•Festivalul Sighisoara Muzicala
Cuprinde concerte sustinute atit de sighisoareni cit si de nume consacrate.
       Sighisoara - Festival ProEtnica 2009

       A noua editie a celei mai importante Sarbatori a Dialogului Intercultural din Romania.
       Anul acesta, o noua provocare la ProEtnica: pentru prima data comunitatile etnice traditionale din Romania vor fi la Sighisoara gazde ale noilor comunitati de imigranti din tara.
       O calatorie de noua zile printr-un "univers divers" al culturii, artei si spiritualitatii comunitatilor etnice din romania.
       Lasa-te fermecat de frumusetea si bogatia cantecelor si dansurilor comunitatilor etnice in cele 100 de spectacole de pe scenele festivalului ProEtnica.
       Canta artisti consacrati ai scenei romanesti, unii dintre ei proveniti din randul comunitatilor etnice: Nadara, Desperado, Dancs Annamari, Nightlosers, Fanfara Transilvania, Pasarea Colibri, Fanfara Zece Prajini, Dinu Olarasu, Maria Gheorghiu.
       Savureaza cele mai alese bucate traditionale pregatite in bucataria comunitatilor etnice! Descopera tainele mestesugurilor traditionale la standurile mesterilor populari! Admira talentul artistilor plastici la expozitiile de arta traditionala si comtemporana! Interactioneaza pe "estrada interactiva" cu cei peste 800 de reprezentanti ai celor 20 de comunitati etnice din Romania participante la ProEtnica 2009 Sighisoara!

       Petrece momente agreablie si antrenante la balul interetnic.

  14 august ora 18:00 : -deschiderea oficiala
  zilnic de la ora 17 : - program artistic pe scena principala din Piata Cetatii
  zilnic, orele 18-22 : - program la "estrada interactiva"
  zilnic, orele 10-12 si 15-18 : - program stiintifico-cultural
  zilnic, orele 10-13 : - program pentru copii
  zilnic de la ora 23 : - bal interetnic

       Pe toata durata festivalului-standuri de prezentare si mestesuguri,expozitii de arta, vizionari de filme,prezentari si lansari de carte si publicatii,bucataria etniilor.
 
 
Curs Valutar BNR
2024-07-22
EURO 4.9716 LEI
USD 4.5645LEI
Portalturism.com
Legaturi utile
Sighisoara Rent a Car
Pizza Sighisoara
Rent a Car Sighisoara
Jaluzele Sighisoara
Sighisoara Romania
Restaurant Pizzerie Venetia
Optica Iris Sighisoara
Romania Explorer
Floraria Ikebana Sighisoara
Sighisoara Turism
Farmacia Rubin Sighisoara
Restaurant Concordia
Despre noi Sighisoara Servicii Camere Tarife Galerie foto Contact Rezervari
Copyright ? 2009 GIA SRL. Toate drepturile rezervate. StaHo Design